Вирішення ситуативних задач

1.Розслідуючи справу про замах на крадіжку з квартири, слідчий приєднав до матеріалів справи рапорт трьох працівників позавідом­чої охорони, які виїжджали на місце пригоди за сигналом на пульті охоронної сигналізації та затримали Сидорова.

Перевіряючи кримінальне провадження, прокурор – процесуальний керівник дав вказівки допитати працівників поліції як свідків. Слідчий послався на те, що в рапортах докладно викладені всі обставини затримання і тому допитувати свідків немає необхідності, тим більше, що по справі допитані мешканці, які бачили, як затримували Сидорова. На думку слідчого рапорт цілком може бути джерелом доказів.         

Проаналізуйте доводи слідчого.

 

2. При огляді місця події – квартири Сергєевої, в якій був вия­влений її труп з ознаками насильницької смерті, слідчим було вия­влено на трюмо фотоапарат ФЕД-4. При його огляді встановлено, що в ньому знаходиться плівка, половина якої була знята. Присутні при огляді дві сусідки Сергєєвої сказали, що раніше вони не бачи­ли в неї фотоапарата і про захоплення фотографуванням Сергєєва ніколи не говорила.

Чи можуть мати доказове значення в справі фотознімки, виготовлені після обробки плівки?

3. 23 травня Маруненко з метою угону проник в автомобіль «ВАЗ 2109», який знаходився рядом з будинком, але не зміг реалізувати свій злочинний умисел, так як в цей час вийшов на вулицю власник автомобіля Ващенко. Злочинець втік. Ващенко виявив в салоні автомобіля чужі осіннє пальто, ліцензію на газовий пістолет на ім’я Гороженко О.Д. по даному факту порушено кримінальне провадження.

Чи є пальто та ліцензія доказами по справі (та якими саме)?