Розв'язання ситуативних задач

Уважно прочитайте умови задач, сформулюйте свою позицію з урахуванням норм кримінального процесуального законодавства. Відповідь збережіть у ПДФ форматі.

1. Ризов підозрювався у вчиненні умисного вбивства. На допиті він заявив, що кримінальне правопорушення вчинити не міг, тому що в цей день знаходився у відрядженні в іншому місті. На підтвердження цього факту він пред‘явив залізничні квитки в обидва напрями. Визначте джерела доказів і самі докази в цій ситуації, класифікуйте їх.

2. Сомов був затриманий за вчинення хуліганських дій в автобусі, в якому знаходилися 22 пасажири. Чи слід допитувати усіх пасажирів автобусу як свідків? Що представляють собою межі доказування та як вони співвідносяться з предметом доказування?

3. В обвинувальному вироку суд вказав, що показання свідків Самсонова і Бринчука не можуть бути взяті до уваги, оскільки ці громадяни знаходяться в дружніх відносинах з обвинуваченим. Показання ж свідка Кранова слід вважати правдивими тому, що він похилого віку, позитивно характеризується на роботі та в побуті. Оцініть висновки суду. За якими правилами здійснюється оцінка показань свідків?