Sunday 30 June 2024 18:22 PM
Сайт: Система електронного забезпечення навчання ЗНУ
Курс: Міжнародні транспортні перевезення (МТП)
Глосарій: Глосарій
П

Перевірка складу (Warehouse Check)

інвентаризація вантажного складу, проведена з метою виявлення відповідності вантажу до наявних оформлених авіаційних вантажних накладних.

Персонал

сукупність працівників підприємства, фірми, корпорації.

Підрозділ

структурна одиниці компанії, частина, сектор чи відділення організації, фірми, очолювана керуючим з метою керування різноманітними видами діяльності. Види підрозділів: відділення, цехи, лабораторії, сектори, служби, відділи. Підрозділ належить до вищої структурної ланки філії. Переважно підрозділи однієї філії згруповані територіально в межах одного населеного пункту або знаходяться на невеликій відстані один від одного.

Підтвердження доставки

документ, який визначає вантаж чи вантажі, які будуть доставлені кінцевому клієнту.

План робіт

документ, який призначений для планування робіт по доставці вантажів клієнту.

Повідомлення про відвантаження, повідомлення про висилку (advice note; dispatch advice)

письмове повідомлення вантажоодержувача про відвантаження продукції, що висилається вантажовідправником. Може містити номер договору (замовлення), номер вагона, судна, номер транспортної накладної, дані про продукцію і розпорядження, які повинні бути в одержувача перед приходом продукції.

Повідомлення про зміну зборів за транспортування вантажу (Cargo Charges Correction Advice - CCA)

документ, що використовується для повідомлення про зміну зборів за транспортування вантажу, які помилково внесені перевізником, що оформив авіаційну вантажну накладну, і/або змін у способі оплати транспортування вантажу.

Поїздка

завершений цикл транспортної роботи, котрий складається з навантаження вантажу на автомобіль, руху останнього з вантажем, розвантаження і надання транспортного засобу для наступного навантаження (рух без вантажу).

Попередні формальності (Advance Arrangement)

процедури, що повинні здійснюватися вантажовідправником і перевізником до моменту приймання вантажу до перевезення.

Постачальник (supplier; vendor)

юридична особа, що забезпечує товарами іншу юридичну особу на певних умовах. Постачальником може бути виробник продукції або посередник, який отримує продукцію від виробника . Споживач по кожному виду сировини може користуватися послугами одного постачальника або декількох постачальників.