Saturday 29 June 2024 19:45 PM
Сайт: Система електронного забезпечення навчання ЗНУ
Курс: Правові засади адміністративно-примусової діяльності в Україні та зарубіжних країнах (ПЗАПД)
Глосарій: Глосарій навчальної дисципліни
С

Суб’єкт адміністративного правопорушення

осудна особа, яка досягла певного віку і вчинила описаний у законі склад адміністративного проступку. Таким чином, суб´єктом адміністративного правопорушення є той, хто його вчинив.

Супроводжуваний багаж

товари, що належать громадянам і переміщуються через митний кордон України у багажних відділеннях транспортних засобів, якими прямують ці громадяни, з оформленням багажних або інших перевізних документів.
Т

Транспортна система технічних приладів і технічних засобів фото- і кінозйомки, відео-, аудіозапису

технічний комплекс, що встановлюється на транспортних засобах Національної гвардії УкраїниГУ, у спеціальних автомобілях та вагонах, якими здійснюється конвоювання (доставляння) осіб, узятих під варту та/або засуджених до позбавлення волі, у тому числі їх екстрадиція (спеціальний транспорт).
Ф

Фізичний вплив

застосування будь-якої фізичної сили, а також спеціальних прийомів боротьби з метою припинення протиправних дій правопорушників.
Ш

Штраф

грошове стягнення, що накладається на громадян і посадових осіб за адміністративні правопорушення у випадках, установлених законодавством України. Адміністративний штраф – не відшкодувальне (компенсаційне) стягнення. Цією ознакою він відрізняється від цивільно-правового штрафу. Перше (адміністративний штраф) – це захід впливу на психіку та майнове становище правопорушника. Друге – компенсація матеріального збитку, що заподіяний внаслідок порушення договірних зобов´язань.
Ю

Юрисдикційні провадження

адміністративні провадження у яких наявний конфлікт інтересів між учасниками.