Тестове завдання 2

1.  Казка – це:

1)   Невеличкий прозовий твір, сюжет якого заснований на певному (рідко кількох) епізоді з життя одного (іноді кількох) персонажа.

2)     Невеличкий за обсягом прозовий епічний твір про незвичайну життєву подію з несподіваним фіналом, сконденсованою та яскраво вимальованою дією.

3)   Епічний, повістувальний сюжетний художній твір усного походження, в основі якого захоплююча розповідь про вигадані події і явища, які сприймаються й переживаються як реальні.

 

2.   Акровірш – поетичний твір, у якому початкові літери кожного віршового рядка, прочитані зверху вниз, розкодовують слово чи фразу.

1.  Так.                2. Ні.

 

3.  Ознаками фольклору є:

–                 усна форма творення й поширення;

–                 традиційність;

–                 варіантність;

–                 анонімність;

–                 колективність;

–                 наявність постійних форм;

–                 простота та ясність стилістики;

–                 сталість композиції.

1.  Так. 2. Ні.

 

4.          Специфіка дитячого фольклору визначається особливостями поетики, міфологічною складовою та ігровою підосновою, а також двокомпонентністю психологічної складової дитячого фольклору (нашаруванням двох психологічних систем – дорослого та дитини).

1.  Істина.

2.  Хибність.


 

5.  Співвіднесіть термін і його визначення:

1)   Це народне, колективне, непрофесійне мистецтво слова, що твориться за особливими специфічними законами усної передачі від покоління до покоління.

2)    Жанр народної родинної лірики, специфічний зміст і форма якої функціонально зумовлені присиплянням дитини в колисці.

3)  Художній твір письменника, який, модифікуючи жанрово- стильові особливості фольклорної казки, формує новий за якістю авторський текст із різними інтертекстуальними елементами (цитатами, ремінісценціями, алюзіями тощо).

а) усна народна творчість; б) колискова пісня;

в) літературна казка.

 


Méthode d'évaluation : Note la plus haute