Курс «Історія та теорія політичного та державного управління України»є однієї з базових навчальних дисциплін для студентів-політологів, яка формує фахову спрямованість політологічної освіти, що отримують студенти спеціальності «Політологія» даного вузу. Даний курс сприяє поліпшенню практичної пристосованості фахівців-управлінців до умов ринку праці. Основи політологічних та управлінських знань, що є базовими елементами даного курсу, покликані допомогти зрозуміти суть процесів, що відбуваються в політичній сфері суспільства, і визначити своє місце в політичному житті. Курс спрямований на формування навиків раціонального і критичного осмислення соціальної дійсності, що додає йому не тільки пізнавальну, але і практичну значимість.
Предметом курсу є: історичні етапи та особливості державного управління України, місцеве самоврядування; діяльність органів та інституцій держави; система державної служби в Україні та світі; підготовка й реалізація різноманітних спецпроектів; робота із політичними партіями і громадськими організаціями.
«Історія та теорія політичного та державного управління України» для фахівців припускає вивчення базових основ як політології, так і соціології, політичних досліджень, технологій виборчих процесів, адміністративно-державного управління, політичного менеджменту.
Кредити: 3
Семестр: 224