Метою викладання навчальної дисципліни «Мова, культура, суспільство» є є підготовка висококваліфікованого фахівця нового покоління – філолога, викладача іноземної мови згідно з викликами сучасності (глобалізаційні процеси та збереження культурної ідентичності) через засвоєння ним низки найбільш актуальних понять і закономірностей лінгвістичної антропології.

Оволодіння фахом (іноземною мовою) тісно пов’язане з теоретичним осмисленням інформації про теорії походження та еволюцію мови, про спільні та відмінні властивості мов світу, про різноманітні форми взаємодії між мовою, культурою та людським суспільством, а також з формуванням умінь враховувати етносоціокультурні чинники в процесі мовлення задля ефективної міжкультурної інтеракції.

Дисципліна знайомить студентів з основними положеннями лінгвістичної антропології, яка вивчає тісний зв’язок мови з походженням та еволюцією людського суспільства, а також аналізує роль мови в різних природних, культурних та соціальних умовах. Курс, що викладається англійською мовою, використовує методологію CLIL, призначену для інтегрованого навчання як змісту, так і мови. 

Кредити: 4
Семестр: 224