Програма вивчення навчальної дисципліни «Медична екологія та ендоекологія» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалавра напряму: 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».

Предметом вивчення навчальної дисципліни є всі аспекти впливу  навколишнього середовища на здоров'я населення з центром уваги на екозалежних захворюваннях.

Міждисциплінарні зв’язки:

Курс «Медична екологія та ендоекологія» виступає як самостійна дисципліна, яка є розділом антропоекології. Медична екологія намагається встановити причину захворювань в безпосередньому зв'язку з навколишнім середовищем, при цьому враховується велика різноманітність екологічних чинників, нозологічних форм захворювань і генетичних особливостей людини. Забруднення навколишнього середовища призводить і до забруднення внутрішнього середовища організму людини - саме це і обумовлює гостру актуальність ендоекології та ендоекологічної корекції. Міждисциплінарні зв’язки: екологія, екологія людини, біологія; основи екологічної токсикології, біохімія.

Навчальна дисципліна як правило вивчається на другому – третьому курсах.


Кредити: 3