Ресурсозберігаючі технології продовольчих і непродовольчих товарів
Увага, яка в останні десятиріччя приділяється ресурсозбереженню, є свідоцтвом поступового усвідомлення світовим суспільством того факту, що людство досягло меж зростання.
Тисячоліттями людська діяльність для задоволення життєвих потреб була спрямована на вилучення ресурсів, обсяг яких останнім часом складає щорічно мільярди тон. Виникло розуміння того, що природні ресурси не нескінченні, що забруднення навколишнього середовища через безперервне збільшення виробничої діяльності перевищує екологічно допустимі норми, а майбутнє можливо, якщо прийняти екстраординарні заходи щодо обмеження споживання всіх видів ресурсів, радикального скорочення скидів відходів.
У процесі господарської діяльності ресурси підприємства займають одне з
центральних місць, тому питання ресурсозбереження та визначення оптимального
співвідношення ресурсів на підприємстві є дуже актуальним. Фінансова політика в
області ресурсів впливає на довгостроковий стан підприємства, а також визначає
його поточний стан. Вона диктує тенденції економічного розвитку, перспективний
рівень науково-технічного прогресу, стан конкурентоспроможності, виробничих
потужностей підприємства.
Вивченню саме цих питань присвячена начальна дисципліна.
Викладачі: кандидат економічних наук, доцент Шишкін Віктор Олександрович
Кафедра: підприємництва, менеджменту організацій та логістики, VI корпус, ауд. 415
E-mail: shishkin.vip@ukr.net
Телефон: (061) 289-41-15 (кафедра)
Інші засоби зв’язку: Moodle (форум курсу, приватні повідомлення)