Список літератури
Рекомендована література
Основна:
1. Білоцерківський О. Б. Основи стандартизації, метрології та управління якістю : текст лекцій для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / О. Б. Білоцерківський. Харків :«Точка», 2017. 190 с.
2. Букрєєва О. С., Рибалко І. В. Основи стандартизації та оцінки відповідності [Електронний ресурс]: електронний навчальний посібник у схемах і таблицях. Харків: ХНАДУ, 2019. 76с.
Додаткова
1. ДСТУ ІSО 9000-2015. Системи управління якістю. Основні положення та словник термінів. Київ : ДП «УкрНДНЦ», 2016. 51 с.
2. ДСТУ ІSО 9001-2001. Системи управління якістю. Вимоги. Київ : ДП «УкрНДНЦ», 2016. 31 с.
3. Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року: Указ Президента України № 722/2019 від 30.09.2019. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/722/2019
4. Про захист прав споживачів: Закон України від 12.05.1991, № 1023-ХІІ. Редакція від 10.06.2017. URL: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12
5. Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів: Закон України від 23.12.1997, № 771/97-ВР. Редакція від 04.04.2018.
6. Закон України від 05.06.2014 № 1315-VII «Про стандартизацію»
7. Закон України від 15.01.2015 № 124-VIII «Про технічні регламенти та оцінку відповідності»
8. Машта Н.О., Бенчук О.П., Бенчук Г.П., Акімова Л.М., Дейнека О.В. Основи стандартизації, метрології та управління якістю: навчальний посібник. Рівне : О.Зень, 2015. 388 с.
9. Панченко М. О. Управління якістю: теорія та практика: навч.посіб. К. : Центр учбової літератури, 2018. 228 с.
10. Саранча Г.А. Метрологія, стандартизація, відповідність, акредитація та управління якістю : підручник. К. : Центр навчальної літератури, 2006. 672 с.