Курс “ Розcадники відкритого та закритого ґрунту та тепличне господарство” є необхідною складовою частиною в системі базової вищої освіти при підготовці фахівців за напрямом 6.090103 „Лісове та садово-паркове господарство”.
Предметом вивчення навчальної дисципліни є комплекс теоретичних знань про вирощування рослин для озеленення міст та селищ в розсадниках відкритого та закритого ґрунту та тепличному господарстві.
Курс будується з урахуванням знань, що студенти отримали при вивченні загальних дисциплін „Ботаніка”, „Анатомія рослин” (1 курс), що стосується біології розвитку деревно-чагарникових рослин, які використовуються в озелененні садів та парків; розділом „Розмноження рослин”, в якому вивчаються особливості вегетативного та генеративного розмноження рослин. Підбір асортименту деревних рослин здійснюється на основі знань, отриманих в курсі „Дендрологія” ( 2-й курс); знання, отримані в курсі „Ґрунтознавство” ( 2-й курс) необхідні для характеристики мінерального живлення та підбору грунтів в розсадниках відкритого та закритого ґрунту.
Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів:
1 Розсадники та їх типи. Розмноження рослин в розсадниках.
2. Вирощування рослин в школах відділу формування
Кредити: 4
Семестр: 224