Анотація дисципліни
Програма вивчення вибіркової дисципліни «Преса п'яти континентів» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврівспеціальності «Журналістика».
Предметом вивчення  навчальної дисципліни є глобальні мас-медійні системи, тенденції їх розвитку та їх значення у процесі формування глобального суспільства як цілісного утворення. Різні моделі комунікаційних систем утворюють світовий інформаційний простір, у якому Україні необхідно знаходити власне місце.
Мета курсу "Преса п 'яти континентів" – розглянути регіональні та національні особливості друкованих засобів масової  інформації країн та регіонів світу,  вплив сучасних технологій на стан друкованих ЗМІ  і таким чином допомогти студентам отримати комплексне уявлення про світову журналістику як багатоплановий та динамічний феномен.

Завдання:

1)      розглянути особливості розвитку та сучасний стан преси таких континентів, як Євразія, Північна та Південна Америки, Африка, Австралія;

2)      висвітлити специфіку системи друкованих ЗМІ окремих країн континентів;

3)      дослідити еволюцію основних видів газетних і журнальних видань;

4)      виявити основні тенденції розвитку зарубіжних друкованих ЗМІ в останні два десятиліття під впливом інфлрматизації, дигіталізації та глобалізації.

Під час вивчення дисципліни розглянемо друковані та електронні версії провідних світових видань, визначимо найсучасніші напрямки та засоби їх розвитку, окреслиимо перспективи вітчизняної журналістики у світовому контексті.
Кредити: 3
Семестр: 1