Проблема формування, збереження та зміцнення здоров’я людини є актуальною в сучасному вимірі буття. Саме тому одним із пріоритетних напрямів розвитку сучасного суспільства є актуалізація питань охорони здоров'я українців поряд із подоланням екологічних, економічних і соціальних проблем людства. Адже, здоров’я – це найбільша цінність людини. Для здорового та щасливого життя людині необхідні відповідні умови, особливе місце серед яких належить способу життя та середовищу, в якому вона перебуває. Крім цього людина повинна стежити за станом свого здоров’я, постійно його зміцнювати та перебувати у здоров’язбережувальному та здоров’ярозвивальному середовищі, в тому числі й освітньому.

Здоров’я – це суспільна цінність, яка має бути забезпечена системою наукових і практичних заходів збереження і зміцнення здоров’я, діяльністю структур, що їх реалізують та усвідомленою турботою кожного члена суспільства про особисте і громадське здоров’я. Ці якості виховуються як у родині, так і під час навчання, оскільки освіта є цілеспрямованою пізнавальною діяльністю людей з отримання знань, умінь та навичок або щодо їх вдосконалення.

Метою викладання навчальної дисципліни «Основи здоров’я людини» є формування в студентів фундаментальних, систематизованих знань щодо фізіологічних механізмів, які є основою здоров’я організму; оволодіння практичними навичками, необхідними для проведення оцінки стану здоров’я.




Кредити: 3
Семестр: 123