Мета та завдання навчальної дисципліни «Теорія і практика олімпійської освіти»

Олімпійська освіти з точки зору нової парадигми – навчальна дисципліна, яка покликана впроваджувати у процес навчання та виховання елементів олімпійської освіти як позитивного фактора, що сприяє гуманізації суспільства.

Метою вивчення дисципліни «Теорія і практика олімпійської освіти» у вищій школі є:

- теоретичне обґрунтування структурно-функціональної моделі інтеграції олімпійської освіти у навчально-виховний процес навчальних закладів нашої країни;

-формування гуманістичних якостей майбутніх фахівців, як головної умови формування духовного становлення особистості;

- проаналізувати вплив олімпійської ідеології на духовні, фізичні та інтелектуальні якості особистості.

Завдання вивчення дисципліни «Теорія і практика олімпійської освіти» наступні:

- інтегрувати сучасну систему олімпійської освіти у навчально-виховний процес усіх навчальних закладів нашої країни;

- через головні ідеї олімпійської освіти проводити гуманізацію та запобігання антисоціальної поведінки усіх верств населення України;

- через олімпійську філософію допомогти усім школярам та студентам зробити правильний вибір шляхів удосконалення своєї особистості, що сприятиме особистісному розвитку кожної людини .

У результаті вивчення навчальної дисципліни «Теорія і практика олімпійської освіти» студент повинен:

знати: витоки олімпійської освіти як елемента гуманізації освіти та виховання дітей і молоді, мету, завдання та функції олімпійської освіти.

вміти: як майбутні фахівці інтегрувати олімпійські знання у навчально - виховну і спортивно-масову практику навчальних та спортивних закладів нашої країни. Упереджувати антисоціальну поведінку школярів та студентів через олімпійські традиції сформульованих античними греками.

Кредити: 5
Семестр: 121