Метою викладання навчальної дисципліни «Організація і планування наукового експерименту» є ознайомлення студентів з основними засадами побудови та проведення наукових експериментів, а також формування професійних умінь та навиків в енергетичній галузі.
Основними завданнями вивчення дисципліни «Організація і планування наукового експерименту» є придбання знань і навичок з побудови та проведення наукових досліджень. Навчити студента:
- методам математичного планування експерименту;
- статистичним методам при обробці даних;
- складати регресійні рівняння енергетичних процесів.
- застосування аналізу в науковому експерименті.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
наукове обладнання та методи проведення експерименту з енергетики,; основні вимоги до складання та оформлення звіту про закінчену науково-дослідницьку роботу.
вміти:
використовуючи знання з фундаментальних і інженерних дисциплін, математичного планування експерименту, статистичних методів при обробці даних, електронних обчислювальних машин, складання математичних моделей різних процесів, застосовувати їх для наукового дослідження функціонування енергетичних систем і окремих їх елементів.
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні досягти таких компетентностей:
1. Здатність застосовувати системний підхід, знання сучасних технологій та методів при проектуванні та експлуатації енергетичного обладнання.
2. Здатність застосувати розуміння питань використання технічної літератури та інших джерел інформації в енергетичній галузі.
3. Здатність розробляти, впроваджувати і супроводжувати проекти з урахуванням всіх аспектів проблеми, яка вирішується, включаючи проектування, виробництво, експлуатацію, технічне обслуговування та утилізацію енергетичного обладнання.
Кредити: 3