Indice degli argomenti

  • ОСНОВИ ЕКОЛОГІЇ ТА БЕЗПЕКИ ТОВАРІВ, РОБІТ ТА ПОСЛУГ


    На міжнародному рівні вимоги до дотримання компаніями екологічних стандартів постійно зростають. Клієнти та споживачі очікують екологічних продуктів та послуг.

    Дисципліна «Основи екології та безпеки товарів, робіт та послуг» забезпечує формування знань про оптимізацію і гармонізацію взаємовідносин людини і довкілля, створення екологічно безпечного існування людини в сучасних соціально-економічних умовах. Майбутній фахівець повинен уміти  вирішувати екологічні проблеми у сфері виробничої діяльності з урахуванням глобальних проблем навколишнього середовища та ідеї збалансованого розвитку суспільства.

    Мета вивчення дисципліни: оволодіння знаннями про правові акти і закони, направлені на забезпечення безпечності товарів, робіт і послуг; види небезпек фізичного, хімічного та біологічного походження; шляхи зниження шкідливих речовин у сировині, харчових продуктах та непродовольчих товарах при їх виробництві, зберіганні, переробці; види маркування, що вказують безпечність товарів, а також набуття практичних навичок використовувати  європейські підходи, засновані на принципах екологічної безпеки, до управління діяльністю в різних галузях господарства.


  • Змістовий модуль 1. Закономірності природних процесів, функціонування екологічних систем та зміни у них під впливом діяльності людини

  • Змістовий модуль 2. Практичні аспекти екології

  • ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 3. ПРОБЛЕМИ ВИКОРИСТАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ

  • ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 4. КОНТРОЛЬ ТА ПЛАНУВАННЯ В ЕКОЛОГІЇ

  • ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 5. МЕХАНІЗМИ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ

  • Змістовий модуль 6 МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД І СПІВРОБІТНИЦТВО У ГАЛУЗІ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА І РАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДОВИКОРИСТАННЯ

  • Змістовий модуль 7. НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ СПОЖИВЧИХ ТОВАРІВ

  • Змістовий модуль 8. ПРИНЦИПИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

  • Змістовий модуль 9. Сучасні проблеми безпечності харчування

  • 8 Створення екологічно безпечного існування людини в сучасних соціально-економічних умовах та з урахуванням кліматичних змін