Опції зарахування

Дисципліна «Практичний курс першої іноземної мови (німецької)» є базовою для підготовки здобувачів ступеня вищої освіти бакалавра та має за мету наступне:

Загальна мета навчання є формування у студентів мовних та мовленнєвих вмінь та навичок базових видів мовленнєвої діяльності: говоріння, письма, аудіювання і читання на основі активно засвоєного лексичного, граматичного й фонетичного матеріалу в рамках підготовки студентів 2 року навчання, а також розширення загального культурного світогляду студентів. Загальна мета включає в себе практичну(комунікативну), рете ритувчальну та виховну цілі.

Комунікативна мета є основною метою навчання. Вона здійснюється шляхом формування у студентів мовних та мовленнєвих вмінь та навичок базових видів мовленнєвої діяльності. При цьому головне завдання полягає в тому, щоб навчити вільно і правильно говорити та писати німецькою мовою, читати і розуміти на слух, перекладати з німецької на рідну та навпаки, а також реферувати та анотувати будь-які види текстів.

Загальнонавчальна мета передбачає розширення загального культурного кругозору студентів, а саме: вивчення питань міжнародного життя, знайомство з основними досягненнями світової науки та культури, з географічними, історичними та економічними особливостями німецькомовних країн.

Виховна мета передбачає розвиток у студентів таких якостей як працелюбність, почуття відповідальності, вміння спілкуватися, у тому числі з носіями мови.

Після завершення курсу студенти повинні знати:

-         усі правила німецького правопису (базові принципи німецького правопису, зміни у правописі за останньою редакцією, рете., вживання β та ss, правила вживання великої та маленької літери, правила скорочень тощо),

-         вивчений граматичний матеріал (правила та виключення з них за темами курсу: порядок слів, визначення роду іменників та їх відмінювання, утворення множини іменників, форми дієслів, вживання артиклів, особливості використання прикметників, види числівників, утворення складного речення та його види),

-         лексичний матеріал в обсязі 2200 лексичних одиниць.

Після завершення курсу студенти повинні вміти:

-         володіти німецькою літературною вимовою,

-         вести бесіду і відповідати на запитання з правильною вимовою у відповідному темпі,

-         транскрибувати слова, фрази, текст, розрізняти інтонаційний малюнок фрази та інтонувати фразу,

-         правильно вживати вивчений граматичний матеріал в усному і в письмовому мовленні,

-         робити німецькою мовою аналіз різних типів речень,

-         розуміти прочитаний або прослуханий текст середнього ступеня тяжкості та передавати його зміст,

-          переказувати рете риту текст, який містить до 80% незнайомої лексики(обсяг 2- 2,5 стор.) усно або письмово,

-         писати диктант на 1500-1700 друкованих знаків,

-         передати зміст навчального та художнього фільму, описати картину,

-         писати нескладний тематичний твір за пропонованою темою,

-         перекладати навчальні тексти з німецької мови рідною, а також тексти з рідної мови німецькою,

-         користуватися тлумачними, фразеологічними, синонімічними та іншими словниками.


Кредити: 3
Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.