• Біогеографія (ОП Біологія, ОС бакалавр)

    Викладач старший викладач кафедри Біології лісу, мисливствознавства та іхтіології Максименко Максим Леонідович

    Кафедрабіології лісу, мисливствознавства та іхтіології

    E-mail: maksmzp@gmail.com

     Консультації: особисті – понеділок з 08:00 до 13:00, ІІІ корпус, ауд. 215;

    дистанційні – СЕЗН ЗНУ Moodle; електронна пошта;

    online платформи: Zoom ZOOM   Ідент. 362 2861958   Код   12345 за попередньою домовленістю;

    особисті чи групові чати у Viber, Telegram – у робочі дні з 0900 до 1545

    Своєрідність планети Земля підкреслюється наявністю біосфери. Організми, які утворюють біосферу, мають важливе значення у регулюванні і природних умов, і соціально-економічних процесів. Організми і їх угруповання є ландшафтотвірними елементи. Отже, у біогеографії об’єктом вивчення – є життя.

    Біогеографія – наука про поширення на Землі рослин, тварин і їхніх угруповань залежно від природничо-історичних, географічних, екологічних та антропогенних чинників. З кожним роком загострюється вплив людини на довкілля: знищуються природні території; скорочується біорізноманіття; посилюється син антропізація; рівень забруднення навколишнього середовища та виснаження природних ресурсів загрожує майбутньому людства. У зв'язку з чим важливим є розробка рекомендацій з охорони, відтворення і сталого використання біологічних ресурсів світу.

    Метою вивчення навчальної дисципліни «Біогеографія» є отримання майбутніми фахівцями-біологами комплексу фундаментальних і прикладних знань щодо розгляду та аналізу угруповань організмів на різних рівнях організації геосфери та визначення особливостей формування просторової неоднорідності біострому в системі найважливіших одиниць його організованості.

  • Поточний контроль 1