Завдання до теми 4

1. Опрацюйте розділ "Правозахисна або адвокаційна журналістика: концептуальний підхід становлення та розвитку медіадіяльності" (с. 16-26) із збірника "Права людиини та мас-медіа в Україні".

2. гендер

Перегляньте листівки, на яких МОЗ застерігав щодо пом’якшення карантину та закликав українців лишитися вдома на травневі свята. 

Які стереотипні уявлення транслюють ці зображення? Як вони впливають на аудиторію? Які ризики можуть нести для споживачів інформації?

3. Подайте по 6-7 гендерних стереотипів про жінок і про чоловіків, які ширяться в інформаційному просторі. Поміркуйте до яких проявів дискримінації вони можуть привести. Наведіть кілька прикладів. 

4. Зафіксуйте, які стереотипи про ВПО, людей з інвалідністю, етнічні групи та ЛГБТ+ ширяться в інформаційному просторі. Наведіть приклади таких публікацій. Поміркуйте, матеріали, на які теми могли би  спростовувати стереотипи щодо цих чутливих груп.

5. Ознайомтесь із журналістським матеріалом. Який образ людини з інвалідністю створив автор? Визначте сильні сторони цієї публікації.