ЗМ 9. Завдання 1-5

1. Завантажте і перегляньте файл-інструкцію з роботи в CMS «Wordpress», запам’ятайте логін і пароль. Відкрийте тренувальний сайт «Різні різнощі» (creativity.newmedia.zp.ua).

В окремому вікні відкрийте сторінку входу: http://creativity.newmedia.zp.ua/wp-login.php?, залогіньтесь. Зробіть одну пробну публікацію в рубриці «Пісочниця», використовуючи один із запропонованих викладачем текстів (див. унизу). Назва має бути така: «Прізвище, ініціал, перша публікація». 

За бажання студент може взяти будь-який інший текст, альтернативний, подібний за обсягом. У такому випадку слід уважно дотримуватися правил використання чужих творів, щоб не порушити авторських прав!

2. В опублікованому тексті оформіть різними шрифтами вступ, підзаголовки, цитату, застосуйте функцію «Читати далі», створіть доречні гіперпосилання, додайте ілюстрації у вигляді знімків або малюнків із текстівками (підписами). 

3. Додайте до вашої публікації відео з Youtube (від 1 до 3, не більше) й аудіоподкаст із Mixcloud (від 1 до 3, не більше). 

4. Опублікуйте в рубриці «Пісочниця» власний (авторський) мультимедійний журналістський матеріал (рекомендовані жанри – рецензія, огляд новин, есе, блоговий допис, інтерв’ю; обсяг тексту – від 2000 знаків із пробілами). Назва має бути така: «Прізвище, ініціал, друга публікація». 

5. Застосуйте до власного матеріалу всі засвоєні вище прийоми (різні шрифти не менше 2 гіперпосилань, 1 ілюстрації, 1 відео, 1 аудіо, 1 цитати). 

У полі для відповіді на 1-5 завдання цього модулю надішліть два лінки на створені вами публікації.