ЗМ 1. Завдання 3

ВІЗЬМІТЬ ДО УВАГИ:

Репортер (з французької «reporter» – «повідомлювач», «інформатор») – працівник масмедіа, який збирає інформацію на місці події та оперативно передає повідомлення до редакції ЗМІ. Йдеться не про посаду – це так звана рольова спеціалізація. 

Репортером називають співробітника редакції, який зайнятий підготовкою новин у відповідному відділі (офіційно він може обіймати посаду кореспондента). 

З назви можна подумати, що репортери створюють лише репортажі, але це не так: вони використовують увесь спектр інформаційних жанрів (готують замітки, інтерв'ю, кореспонденції, огляди тощо).

***

Прочитайте в книзі Девіда Рендола "Універсальний журналіст" 1 главу "Як стати хорошим репортером?" (стор. 7-25). Підготуйте конспект, виокремивши найголовніші, на ваш погляд, твердження. Поміркуйте над тим, чи можна щось змінити або додати до сказаного, враховуючи сучасні реалії, зокрема розвиток техніки (адже це досить стара книга). Сформулюйте власні думки (уникаючи "води"). 

Обсяг відповіді (конспект + ваші думки) - до 2 сторінок у файлі Word (не забудьте зберегти в pdf). Надішліть на перевірку.