"Чи потрібна ідеологія?"

Окремі соціальні філософи та соціологи (Д. Белл, Дж. Гелбрейт та ін.) відзначають, що в умовах науково-технічної революції, стрімкого розвитку таких наук як кібернетика, теорія управління, теорія систем, ідеологія більше не може виконувати функції управління суспільством, оскільки будь-яка ідеологія створюється не ученими, а політиками-ідеологами. Тому на зміну ідеології повинно прийти наукове управління суспільством, засноване на математичних і системних моделях із широким застосуванням комп’ютерної техніки. У свою чергу, ідеологія поряд із релігією мають зайняті другорядні позиції у суспільстві, задовольняючи емоції і соціальні почуття людей, що схильні до міфологічного сприйняття світу. 

У чому мають рацію, а у чому не мають прибічники такого погляду на співвідношення науки та ідеології? Чи можуть творці соціально значущих смислів для креативних індустрій не займатися ідеологічно-державотворчою діяльністю? 

Обгрунтуйте свою відповідь. Використовуйте для відповіді матеріал теми 8 навчального посібника "Вступ до спеціальності" (розміщений у першому розділі сторінки курсу у MOODLE). Обсяг відповіді - 1-2 сторінки, 14 шрифт, 1,5 інтервал, Times New Roman.