Лабораторна робота №2

Засоби автоматизації розробки документу: стилі і поля

Мета: Засвоєння умінь зі створення складного документу та оволодіння засобами автоматизації розробки текстового документу: створення та використання стилів, розробки списку ілюстрацій та змісту документу.
Завдання:

  1. У пошуковій системі знайти інформацію про відому людину (див. пропозиції). Також завантажити декілька фотографій / портретів цієї людини та ілюстрацій, що відповідають подіям, пов’язаним з ним.
  2. Відкрити текст, сформований в результаті пошуку інформації про відому людину. Включити недруковані символи і видалити символи, які властиві тексту в Internet.
  3. Поділити отриманий текст на розділи і підрозділи (3 розділи і принаймні по 2 підрозділи в кожному), ввести придумані назви розділів і підрозділів. Написати Вступ для підготовленого тексту – 5-6 речень, які пояснюють причину обрання відповідної постаті.
  4. Виділити весь текст і застосувати до тексту українську мову. Провести перевірку орфографічних помилок в тексті.
  5. Наприкінці документа вставити розрив сторінки. Відступити один абзац натисненням на ‹Enter›. У перший абзац документа ввести заголовок «Результати ЗНО». У другий абзац вставити нову таблицю, яка складається з 4 рядків та 6 стовпців. Перший рядок комірок таблиці заповнити текстом: ; Прізвище; Ім’я; ЗНО1; ЗНО2; Сумарний бал. Заповнити комірки таблиці (окрім останнього рядка та останнього стовпця) інформацією про результати ЗНО студентів групи. Всі комірки останнього стовпця заповнити сумою балів за ЗНО, а останнього рядку – середнім балом студентів групи з відповідної дисципліни. До певних частин таблиці налаштувати різні кольори (не яскраві) так, щоб завдяки кольору можна було знайти студентів, з найвищими та найнижчими балами ЗНО.
  6. В заголовках першого рівня (якщо потрібно) змінити регістр на прописні літери.
  7. Вставити в різних місцях документа (згідно зі змістом тексту) знайдені рисунки (див. п. 1). До рисунків додати назви.
  8. Вставити в документ нумерацію сторінок: номери у правому нижньому куті, на першій сторінці номер не ставити.
  9. На прізвище виконавця лабораторної роботи, що стоїть в одній з комірок таблиці Таблиця результатів ЗНО, поставити виноску, розташовану внизу сторінки, зі словами Виконавець лабораторної роботи.
  10. Вставити два розриви сторінок перед частиною тексту із заголовком ВСТУП. На першій сторінці розмістити стандартний текст титульної сторінки (файл Зразок). На другій сторінці розмістити текст ЗМІСТ.
  11. Встановити такі параметри сторінки: всі поля 2 см, орієнтація Книжная, розмір паперу А4.
  12. Створити новий стиль з ім’ям № групи і задати для цього стилю наступні параметри: вирівнювання по ширині, абзацний відступ 2 см (перший рядок), міжрядковий інтервал – 1,5, шрифт Times New Roman, розмір – 14 пунктів, накреслення – звичайне. Застосувати стиль № групи до всього тексту, окрім заголовків.
  13. До всіх заголовків розділів, і частин тексту з заголовками Вступ, Результати ЗНО застосувати стиль Заголовок 1, а для підрозділів – стиль Заголовок 2.
  14. На 2 сторінці документа, створити зміст документа.
Пропозиції:

014.04 Середня освіта (Математика):

  1. Відомий науковець математик сучасності.
  2. Відома постать в розвитку математики (з античних часів по 20 століття).
014.08 Середня освіта (Фізика):
  1. Відомий науковець-фізик.
  2. Відома постать в розвитку фізики (з античних часів по 20 століття).
  3. Відомий фізик – лауреат Нобелівської премії.

014.09 Середня освіта (Інформатика):

  1. Відома постать в розвитку інформатики / комп’ютерних наук.
  2. Відомий програміст.
  3. Відомий розробник комп’ютера

Розподіл тем


Методичні рекомендації
Титульна сторінка