Лабораторна робота №6

Структурування даних класу 

Мета: оволодіння уміннями із сортування та фільтрування даних списку, підведення проміжних підсумків, створення зведеної таблиці, закріплення умінь з побудови формул.

Завдання: 

  1. Відкрити файл Інформація.xlsx і переглянути вміст його аркушів.
  2. Перейменувати аркуш Лист1 на Відомості та змінити кольори ярличків аркушів.
  3. На аркуші Відомості здійснити сортування по полю Прізвище. Заповнити поле . Заповнити інші поля таблиці аркуша Відомості.
  4. Здійснити введення інформації на аркуші Українська мова, Українська література, Іноземна мова, Історія, Математика, Біологія, Фізика, Інформатика, Фізична культура – поле Учень та оцінки за чверть (І чверть і ІІ чверть).
  5. Створити аркуш Оцінки, в якому відобразити такі поля: Учень, Чверть, Українська мова, Українська література, Іноземна мова, Історія, Математика, Біологія, Фізика, Інформатика, Фізична культура. Заповнити цю таблицю даними, пов’язавши їх з іншими аркушами.
  6. Зробити дві копії аркуша Оцінки і назвати їх Оцінки2 і Оцінки 3.
  7. На аркуші Оцінки здійснити фільтрування за такими умовами:
    ‒      оцінки за першу чверть;
    ‒      оцінки з  іноземної мови більші за 8.
  8. На аркуші Оцінки2 побудувати розширений фільтр для відбору інформації про оцінки учнів в І чверті, а оцінка з іноземної мови більша 7, але менша 10.
  9. За допомогою Зведеної таблиці побудувати табель оцінок учнів за чвертями.
  10. На аркуші Оцінки3 підвести підсумки (середній бал) за оцінками по кожному учню за допомогою інструменту Проміжні підсумки.



Методичні рекомендації