Виконання покарань не пов'язаних з позбавленням волі

Завдання виконується у ПДФ форматі

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

1. Складіть схему покарань, не пов'язаних з позбавленням волі.

Розв’яжіть задачі

1. Ривкіна засуджено до штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Через 5 днів після набрання вироком чинності засуджений захворів на тяжку хворобу, про що родичі засудженого повідомили суд. У зв’язку з цим суд замінив несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт.

Чи правильно вчинив суд?

2. Кравченка засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна. Під час виконавчого провадження накладено арешт на майно засудженого. Проте під час передачі майна фінансовим органам державному виконавцю стало відомо, що засуджений помер у місцях позбавлення волі.

Чи має право державний виконавець продовжувати здійснювати дії, направлені на конфіскацію майна?

3. Роговцева було засуджено за незаконне полювання до штрафу в розмірі 3400 грн. Під час примусового виконання працівникові уповноваженого органу з питань пробації стало відомо, що внаслідок тяжкої хвороби засуджений не має можливості сплатити штраф. У зв'язку з цим працівник уповноваженого органу з питань пробації вніс подання до суду про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських або виправних робіт.

Як повинен у цьому випадку діяти суд?

4. Блінову було засуджено до штрафу в розмірі 8500 грн. У місячний термін після набрання вироком законної сили штраф засудженою так і не був сплачений. У процесі виконавчого провадження було встановлено, що внаслідок стихійного лиха майну засудженої були спричинені значні збитки. Крім того, на утриманні засудженої двоє неповнолітніх дітей. Засуджена звернулася до працівника уповноваженого органу з питань пробації з клопотанням про відстрочку виконання вироку на п'ять років.

Якими мають бути дії працівника уповноваженого органу з питань пробації?