Практичне на 26.03.2024 для денного

Тема: Клінічні форми олігофренії, обумовлені вродженою спадковою ферментативною недостатністю, порушенням різних видів обміну (фенілкетонурія, галактоземія, сукрозурия та ін), і особливі варіанти олігофренії, пов'язані з хромосомною аберацією.

Скласти доповідь та підготувати презентацію на тему  за вибором (робота в парах): 

1. Синдром фрагільної (ламкої) Х-хромосоми (Синдром Мартина-Белла) - спричинений дефектом на X-хромосомі, що може призвести до розумової відсталості та інших проблем з розвитком.

2. Синдром Ретта - це рідкісний генетичний розлад, який переважно впливає на жінок і супроводжується розумовою відсталістю та втратою навичок.

3. Синдром Вільямса - генетичний розлад, що викликає розумову відсталість та інші проблеми зі здоров'ям.

4. Синдром Ангельмана - це генетичний розлад, що призводить до розумової відсталості, порушень мовлення та інших неврологічних проблем.

5. Фетальний алкогольний синдром - викликається вживанням алкоголю матір'ю під час вагітності і може призвести до розумової відсталості та інших розвиткових порушень у дитини.

6. Синдром Прадера-Віллі - генетичний розлад, який може призвести до розумової відсталості, ожиріння та інших медичних проблем.).