Індивідуальне завдання

1. Ознайомтеся зі змістом електронного видання «Аптечка психологічної допомоги»

2. З кожного підрозділу розділу 3 (3.1, 3.2, 3.3) оберіть мінімум 1-2 вправи. Повторюйте їх періодично, наприклад один раз в день протягом тижня. Звертайте увагу, як змінюється ваш психологічний стан.

Напишіть коротку рефлексію щодо виконання цих вправ, де можна зазначити наскільки складно чи просто вам було виконувати ці вправи, чи досягали ви результату, виконуючи їх (стали спокійнішими, зникла тривожність тощо або ні), які відчуття у вас з’являлися під час їх виконання і т.д.

3. Ознайомтеся з техніками допомоги з розділу 4. Спробуйте застосувати одну з цих технік для допомоги близьким людям.

Напишіть коротку рефлексію щодо застосування обраної техніки. Оцініть чи вдалося вам допомогти, що було складно, що легко.

Не засмучуйтеся, якщо щось не вдалося з першого разу. Важливо в першу чергу усвідомити, в чому ваші складнощі.

 4. Подумайте і запишіть, яку техніку з розділу 5 вам би хотілося застосувати. Поясніть в рефлексії, чим ця техніка вас привабила найбільше, чим вона може бути користою для вас.

 

Рекомендації:

Для виконання завдання важлива систематичність. Вправи не вимагають багато часу, але їх слід виконувати щодня принаймні один раз.

! Якщо є відчуття, що з’являється більше негативних переживань, зв’яжіться з викладачем. Він надасть консультацію, як діяти.

У цьому завданні оцінюється самостійність і ґрунтовність написання рефлексії на основі самоспостереження за виконанням вправ.

Максимальна оцінка  - 20 балів.