Форум новин

Родо-видові визначення

Родо-видові визначення

Горбенко Ірина Олександрівна -
Кількість відповідей: 0
Доброго дня.
Тема: Соціальна робота з активізації економічного потенціалу молоді.
Термінологічний аналіз:
Молодь - соціально-демографічна група, відокремлена на основі сукупності вікових характеристик і особливостей соціального стану.
Соціальний захист молоді - комплекс організаційно-правових, фінансово-економічних, соціально-культурних та інформаційних заходів, спрямованих на пом'якшення впливу на молодь негативних факторів соціального ризику, на повноцінну реалізацію державних гарантій і місцевих ініціатив у сфері забезпечення всебічного розвитку молоді, на підтримку молодіжних рухів і громадських об'єднань, які формуються в дусі утвердження національної ідеї та соціалізації свідомості підростаючих поколінь.
Соціальна робота – галузь наукових знань, академічна дисципліна та професійна діяльність, спрямована на підтримання і надання кваліфікованої допомоги будь-якій людині, групі людей, громаді, що розширює або відновлює їхню здатність до соціального функціонування, сприяє реалізації громадянських прав, запобігає соціальному виключенню.
Економічно активне населення – частина населення у віці, встановленому для вимірювання економічної активності населення, забезпечує у розглянутий період пропозиція робочої сили для виробництва товарів і послуг.
Молодіжний потенціал - можливість і здатність різних груп молоді виконувати всю сукупність соціально-професійних ролей і функцій в даному суспільстві; дотримуватися в своїй поведінці соціально схвалюваних норм; активно і творчо ставитися до себе і до навколишнього соціального середовища.
Об’єкт дослідження: Молодь (18-25 років) міста Запоріжжя.
Предмет дослідження: економічний потенціал молоді міста Запоріжжя.