Анотація курсу

Викладач: кандидат економічних наук, доцент Мержинський Євгеній Костянтинович

Кафедра: інформаційної економіки, підприємництва та фінансів,  корпус #10, ауд. 416

E-mail: merginskiy@gmail.com

Телефон: (050108-70-09

Інші засоби зв’язку: Moodle (форум курсу, приватні повідомлення)

Під час дистанційного навчання, заняття за розкладом у системі Zoom

Подключиться к конференции Zoom

https://zoom.us/j/6825147700?pwd=OG1KYVJwM0VkZHg3UUNqamdaNG51dz09

Идентификатор конференции: 682 514 7700

Код доступа: 12345

1111

Метою викладання навчальної дисципліни є навчання студентів теоретичним та практичним знанням та вмінням створювати системи управління для керування ІоТ-пристроями, включаючи як теоретико-математичний, так і апаратно-програмний аспект будови та функціонування систем автоматизації, зокрема методам та підходам до алгоритмічно-програмної реалізації законів керування та дослідження систем методами математичного моделювання, побудові структурних, функціональних та ергономічних схем систем автоматизації на основі використання сучасних засобів програмного забезпечення.

Курс спрямований на вивчення методів та засобів розробки сучасних проектів «Інтернет речей», які дозволяють керувати різноманітними пристроями без втручання людей чим створюють для них зручності при використанні різноманітними речами. ІоТ-технології створюють користувачам комфортні умови, полегшують виконання дій та можуть звільнити людей не тільки від рутинних, одноманітних дій, а й дій, які потребують досвіду та/або розумового напруження під час роботи або дозвілля.

Під час опанування дисципліни студенти знайомляться з різноманітними технічними засобами ІоТ: давачами, «виконавцями», засобами зв’язку, мікросхемами ідентифікації, мікроконтролерами тощо.

Студенти отримують практичні завдання з розробки індивідуальних ІоТ-проектів. Під час виконання завдань студенти набувають досвіду підключення давачів та «виконавців» до мікроконтролерів за допомогою засобів з’єднання технічних компонент. Для отримання даних з давачів та керування роботою «виконавців», студенти знайомляться з методами «прошивки» та дистанційної «перепрошивки» мікроконтролерів.

Крім зазначеного, студенти опановують застосування засобів штучного інтелекту задля надавання ІоТ-проектам ознак «справжньої розумності». Зокрема, на підставі машинного навчання ІоТ-проекти окремих студентів можуть навчатися та/або самонавчатися.

Також студенти знайомляться з інструментами розробки програмного забезпечення ІоТ-проектів, зокрема, з засобом візуальним програмування мікроконтролерів «Фрактал».



(Поки що не було опубліковано жодних оголошень.)