Глосарій


Глосарій

Огляд глосарія за абеткою

Спеціальні | А | Б | В | Г | Ґ | Д | Е | Є | Ж | З | И | І | Ї | Й | К | Л | М | Н | О | П | Р | С | Т | У | Ф | Х | Ц | Ч | Ш | Щ | Ь | Ю | Я | Все

Ч

ЧЕТВЕРТИННА СТРУКТУРА БІЛКА

складається з двох або більш поліпептидних ланцюгів (зустрічається не у всіх білків). Кожен такий ланцюг називається субодиницею (протомером) даноїмолекули. Тому білки, що володіють четвертинною структурою, називають олігомерними білками. До складу білкової молекули можуть входитиоднакові або різні субодиниці. Наприклад, молекула гемоглобіну «А» складаєтьсяз двох субодиниць одного типу і двох субодиниць іншого типу, тобто є тетрамером. Фіксуються четвертинні структури білків усіма типами слабких зв'язків, а іноді ще і дисульфідними зв'язками.