Презентація навчальної дисципліни

Метою викладання навчальної дисципліни «Розв’язання типових та нестандартних задач елементарної математики» є забезпечення засвоєння студентами основних закономірностей, принципів та методів навчання математики, методів і прийомів підготовки вчителя до уроку математики, методів і прийомів організації навчання математиці на уроках факультативної та поглибленої підготовки. Ознайомлення з основними факультативними курсами, а також з методикою підготовки до олімпіад.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Розв’язання типових та нестандартних задач елементарної математики» є: підготовка студентів до викладання факультативних курсів математики і навчання методиці розв’язання задач олімпіадного рівня. Саме цьому питанню і присвячена дисципліна «Розв’язання типових та нестандартних задач елементарної математики», який є органічним продовженням курсу шкільної математики та методики ії викладання.

Програма курсу складається з ряду незалежних розділів. У програму курсу винесено важливі в математичному плані питання, що поглиблюють основні напрямки загального курсу математики. При цьому програма передбачає досягнення двох цілей:

а) довести вивчення матеріалу до рівня, на якому стає ясною його принципова математична значимість, до певного ступеня досконалості;

б) показати безпосередні виходи шкільної математики в сфери серйозної науки і її додатків.

Передбачається, що в ході занять буде показана історія виникнення і розвитку ряду досліджуваних методів, концепцій і ідей, їхнє значення для математики й інші науки й областей практичної діяльності.

Матеріал курсу не дублює вузівських програм, але дозволяє з більш загальних позицій глянути на шкільну математику і доглянути єдність предмета і методу математичної науки, показати, як із матеріалу шкільного курсу математики виникають загальні концепції, що володіють теоретичною і прикладною цінністю. Досить істотне місце на факультативних заняттях по математиці повинно займати розв’язання задач, тому передбачається, що кожна тема супроводжується значною кількості прикладів і задач з розв’язками


Остання зміна: Sunday 6 September 2020 23:34 PM