Модульна контрольна робота № 2

  1. Аеробні методи культивування. Культивування анаеробів. Розмноження бактерій.
  2. Дія фізичних та хімічних чинників на мікроорганізми. Способи існування прокаріот (способи живлення мікроорганізмів). Дія кисню.
  3. Вплив випромінення. Вплив електричного струму, ультразвуку, рН середовища.
  4. Вологість; вода в клітинах. Гідростатичний тиск. Осмотичний тиск.
  5. Хімічні чинники. Температура. Окисно-відновні процеси середовища.
  6. Бродіння (частина I). Ферменти, класифікація ферментів. Поняття про бродіння.
  7. Молочнокисле бродіння. Розповсюдження та місця існування молочнокислих бактерій. Отримання молочнокислий продуктів. Отримання сичужних сирів.
  8. Пропіоновокисле бродіння.
  9. Бродіння (частина II). Спиртове бродіння. Виготовлення вина. Виготовлення пива. Ефект Пастера.
  10. Кисле та бутандіолове бродіння.
  11. Лимоннокисле бродіння.
  12. Оцтовокисле бродіння.
  13. Бродіння (частина III). Характеристика роду Clostridium. Маслянокисле бродіння.
  14. Анаеробний розклад целюлози. Розклад геміцелюлози. Розклад лігніну
  15. Розклад пектинових речовин. Анаеробний розклад білків.
  16. Спряжене бродіння двох амінокислот (реакція Стікленда).
  17. Деструкція хітинів.

18.Роль мікроорганізмів у процесі ґрунтоутворення. Нітрифікація,денітрифікація.

19.Історія нітрифікації. Дві групи нітрифікуючих бактерій

20.Денітрифікація. Характеристика процесу, мікроорганізми.

21.Процес азотфіксації. Вільно існуючі азотфіксатори.

22.Історія вивчення азотфіксації.

  1. Ферментативний механізм азотфіксації. Роль леггемоглобіна та нітрогенази.
  2. Колообіг сірки.
  3. Мікроорганізми, що окислюють неорганічні сполуки сірки
  4. Залізобактерії та мікроорганізми, що окислюють сполуки марганцю.
  5. Метаногени.
  6. Гриби. Особливості організації живлення, способів розмноження, характеристика основних груп: фіко-, аско-, базидіоміцети/
  7. Віруси. Загальна характеристика, будова вірусів. Групи вірусів.
  8. Генетика мікроорганізмів. Трансформація та трансдукція.
  9. Розмноження фагів.
  10. Бактеріофагія. Методи Аппельмана та Грація.
  11. Дія важких металів на мікроорганізми. Механізм дії.
  12. Розмноження бактерій у природі.
  13. Екологічні ніші водних середовищ.
Остання зміна: Tuesday 11 November 2014 09:12 AM