Змістовий модуль 1

Тема 1. Загальні питання електропостачання гірничих підприємств. Основні поняття. Особливості експлуатації електрообладнання на гірничих підприємствах. Категорії електроприймачів за надійністю електропостачання. Графіки електричних навантажень. Показники графіків електричних навантажень.  Електричні навантаження. Методи розрахунків електричних навантажень. Метод коефіцієта попиту. Вибір потужності трансформатора дільничної підстанції

Тема 2. Умови безпечного використання електроенергії на гірничих  підприємствах. Електробезпека та основні заходи захисту  на гірничих    підприємствах. Причини електротравм на гірничих підприємствах. Дія електричного струму на організм людини. Умови електробезпеки в мережі з ізольованою нейтраллю трансформатора. Умови безпеки в мережі з глухозаземленою нейтраллю трансформатора. Засоби захисту від уражень електричним струмом. Захисні заземлення та їх виконання. Захисне відключення мережі. Засоби контролю ізоляцій і захисного відключення.

Тема 3. Електропостачання відкритих гірничих робіт. Загальні відомості. Схеми електропостачання відкритих гірничих робіт. Пересувні комплектні трансформаторні підстанції на кар΄єрах. Особливості кар'єрних розподільних мереж.

Тема 4. Електропостачання підземних гірничих робіт. Вимоги до схем електропостачання підземних гірничих робіт. Електропостачання підземних виробітків через стовбур. Електропостачання підземних виробітків через шурфи  й шпари. Підземні трансформаторні підстанції та розподільчі пункти. Класифікація підземних підстанцій та розподільчих пунктів. Шахтні трансформатори. Пересувні трансформаторні підземні підстанції.

Тема 5. Електропостачання збагачувальних фабрик. Загальні відомості. Зовнішнє електропостачання збагачувальних фабрик. Внутрішнє електропостачання збагачувальних фабрик.

Тема 6. Електропостачання електровозної відкатки. Принципи електропостачання електровозної відкатки. Тягові мережі та їх виконання в шахті та на кар’єрах. Тягові агрегати та підстанції.

Остання зміна: Monday 19 April 2021 16:36 PM