Змістовий модуль 2

Тема 7. Електроустаткування гірничих підприємств. Виконання електрообладнання загальнопромислового застосування. Рівні та види вибухозахисту, маркування вибухобезпечного електрообладнання. Електрообладнання в рудниковому нормальному виконанні (РН). Електрообладнання в виконанні рудникове підвищеної надійності.

Тема 8. Апаратура ручного керування у ланцюгах напругою до 1140 В. Автоматичні вимикачі. Автоматичні вимикачі в загальнопромисловому виконанні. Рудникові автоматичні вимикачі.

Тема 9. Апаратура дистанційного керування. Реле керування. Контактори. Електромагнітні пускачі в загальнопромисловому виконанні. Рудникові магнітні пускачі.

Тема 10. Електричне освітлення. Загальні положення. Основні світлотехнічні величини.  Електричні джерела світла. Освітлювальні установки гірничих підприємств. Розрахунок електричного освітлення. Загальні вказівки. Метод  коефіцієнту використання світлового потоку. Розрахунок електричного навантаження освітлювальної мережі. Особливості розрахунку освітлювальних мереж.

Тема 11. Вибір та перевірка високовольтного обладнання підстанцій. Вибір електричних апаратів напругою до 1000В. Розрахунок перетинів дротів та жил кабелів.

Тема 12. Захист систем електропостачання. Захист електроустановок в аварійних режимах та режимах перевантаження, як засіб підвищення безпеки використання електроенергії. Експлуатаційні режими електроустановок та основні види їх захисту. Захист від струмів короткого замикання. Максимальний захист за допомогою плавких запобіжників. Захист від струмів короткого замикання за допомогою максимальних реле. Захист від перевантажень.

Остання зміна: Monday 19 April 2021 16:36 PM