Теми курсових проектів

ТЕМИ КУРСОВИХ ПРОЕКТІВ

Апетит та голод. Механізм виникнення почуття голоду та насичення. Чотири основні смаки. Непереносимість їжі.

Епідеміологія харчування. Епідеміологія харчування як галузь науки харчування. Завдання та об'єкти дослідження епідеміології харчування. Характеристика факторів харчування.

Дослідження в епідеміології в галузі харчування (експериментальні епідеміологічні дослідження, описові та аналітичні епідеміологічні дослідження).

Методи вивчення фактичного вживання їжі. Джерела одержання інформації про харчування населення. Типи інформації про харчування окремої людини та групи людей.

Класифікація та загальна характеристика методів вивчення індивідуального споживання їжі. Методи безпосередньої (оперативної) реєстрації споживаної їжі. Метод зважування споживаної їжі. Метод оцінки випробуваним кількості споживаної їжі. Методи ретроспективного відтворення. Метод харчового анамнезу (історія харчування). Метод аналізу частоти споживання їжі. Метод 24-годинного відтворення харчування.

Лабораторні методи оцінки стану харчування. Біомеркери харчового статусу. Статистичні біохімічні випробування забезпеченості харчовими речовинами.

Функціональні тести. Вибір лабораторних методів діагностики харчового статусу. Норми та рекомендації у нутріціології. Фізіологічна потреба в харчових речовинах та енергії. Рекомендовані норми споживання харчових речовин та енергії.

Загальні засади розробки рекомендованих величин споживання. Принципи розробки норм споживання харчових речовин, що рекомендуються. Принципи розробки норм споживання енергії, що рекомендуються. Призначення та шляхи використання рекомендованих норм споживання харчових речовин. Рекомендації щодо харчування, засновані на виборі їжі.


Остання зміна: Wednesday 7 February 2024 20:28 PM