Цікаві факти про здоров'я

Цікаві факти з психології здоров'я

1. Психічні, неврологічні і наркологічні розлади складають 10% сукупного обсягу хвороб і 30% обсягу хвороб, безпечних для життя.

2. 1 з 5 дітей і підлітків в світі мають порушення психічного здоров'я. Близько половини всіх порушень психічного здоров'я починає розвиватися у віці до 14 років.

3. Від депресії страждає 264 млн осіб, що робить її однією з основних причин втрати працездатності в світі.

4. Щороку майже 800 тисяч осіб здійснюють самогубство; кожні 40 секунд в результаті самогубства помирає 1 людина. Самогубство є другою основною причиною смерті серед людей віком 15-25 років.

5. Кожен дев'ятий житель районів, де відбуваються збройні конфлікти, страждає на помірні або важкі психічні розлади.

6. Тривалість життя людей, які страждають на тяжкі психічні розлади, на 10-20 років менше, ніж в середньому у населення.

7. Кількість працівників служб охорони психічного здоров'я варіюється в межах від двох на 100 тисяч осіб в країнах з низьким рівнем доходу, до понад 70 працівників на 100 тисяч осіб в країнах з високим рівнем доходу.

8. Збиток, який світовій економіці завдає зниження продуктивності праці, зумовлене депресією і тривожними розладами, становить близько 1 трлн доларів на рік.

9. Американська організація по контролю ліків FDA (aналог МОЗ) назвала психоделіки Breakthrough Therapy [11], [12] і допустила використання МДМА (екстазі) в клінічних випробуваннях в якості лікування посттравматичного стресового розладу (ПТСР).

10. Вчені Стендфорського університету довели, що завдяки аналізу крові можна виявити психічні розлади. Нове дослідження аналізу крові новонароджених дозволяє спрогнозувати їх психічний стан в п'ятирічному віці. Це унікальна можливість для ранньої профілактики цілого ряду розладів.

https://24tv.ua/health/ru/psihicheskie_rasstrojstva_obnaruzhili_v_krovi_novorozhdennyh_n1244588
https://news.stanford.edu/2019/12/04/infant-blood-markers-predict-childhood-mental-health/


Клацніть посилання https://www.youtube.com/watch?v=v94JGKKdvkY щоб відкрити ресурс.