Структура за темами

  • В буквальному перекладі слово «економетрія» означає вимірювання економіки. Але звичайно це поняття є значно ширшим, хоча вимірювання є однією з його складових частин.

    Економетрія – фундаментальна економіко-математична наука, яка на основі статистичних даних про соціально-економічні явища вивчає методику побудови економічних моделей для відродження закономірностей, кількісних зв’язків, динаміки цих явищ (процесів) в економічному просторі з метою прогнозування, аналізу взаємного впливу явищ та прийняття оптимальних рішень щодо планування, розподілу матеріальних, фінансових ресурсів.

    Мета дисципліни – вивчити методи побудови економічних моделей, які кількісно описують взаємозв’язки між економічними показниками, дати навички використання цих моделей в економічних дослідженнях.

    Предметом курсу «Основи економетрії» є методи побудови та застосування економетричних моделей, що характеризують взаємозв’язок між економічними показниками.

    Знання, набуті при вивченні економетрії, широко застосовуються у різних економічних курсах: менеджменту, маркетингу, макроекономіки, мікроекономіки та ін.

    Крім того, ознайомлення з економетричними методами дає додаткові можливості для використання обчислювальної техніки, сприяє розвитку аналітичних навичок та становить основу для проведення економічних досліджень.

  • Теоретичні відомості

    Обмежений Не доступно, якщо: Ви не належите до будь-якої групи

    Наведено теоретичні відомості, необхідні для розв'язання лабораторних робіт

  • Лабораторні роботи

    Обмежений Не доступно, якщо: Ви не належите до будь-якої групи
  • Підсумковий контроль