Критерії оцінювання

  • Види контролю і система накопичення балів
  • При викладанні курсу використовується поточний і підсумковий контроль навчальних досягнень студентів. Контроль і оцінювання навчальної діяльності з дисципліни «Хімія лікарських засобів» здійснюється за 100-бальною шкалою. Співвідношення між поточним і підсумковим контролем у загальній оцінці навчальної діяльності студента з дисципліни становить 60:40.



    Вид контрольного заходу

    Кількість контрольних заходів

    Кількість балів за 1 захід

    Усього балів

    1

    Виконання лабораторної роботи та її захист

    Терміни виконання – тиждень після лабораторної роботи

    12

    2

    24

    2

    Контрольна робота за результатами вивчення матеріалу Розділу 1

    (Проводиться в письмовому вигляді)

    1

    0-12

    12

    3

    Самостійне проходження тестів за матеріалом Розділу 1 у системі електронного забезпечення навчання ЗНУ (за умови виконання тестів не менше ніж на 85%. Кількість спроб не враховується. Час не обмежено)

    1

    0-6

    6

    4

    Контрольна робота за результатами вивчення матеріалу Розділу 2

    (Проводиться в письмовому вигляді)

    1

    0-12

    12

    5

    Самостійне проходження тестів за матеріалом Розділу 1 у системі електронного забезпечення навчання ЗНУ (за умови виконання тестів не менше ніж на 85%. Кількість спроб не враховується. Час не обмежено)

    1

    0-6

    6

    6

    Підсумковий

    контроль - екзамен

    Індивідуальне практичне завдання

    1

    20

     

    40

    Екзаменаційне випробування у письмовій формі за білетами (проводиться під час сесії)

    20

    Усього

    17

     

    100

     

    Поточний контроль передбачає проведення лабораторних занять в аудиторії та оцінювання їх виконання. Лабораторне заняття складається з двох частин: перша частина – теоретична, передбачає перевірку володіння студентами теоретичними положеннями та застосування їх під час виконання практичних завдань і розв’язання задач виявлення ступеня засвоєння теоретичного матеріалу; друга частина, експериментальна, включає виконання лабораторної роботи і оформлення звіту з неї. Лабораторні роботи містять в собі індивідуальні (лабораторні або практичні) завдання з кожної теми розділу. Лабораторна робота має бути оформлена у лабораторному журналі та здана викладачеві до встановленого планом терміну. Оцінка за лабораторне заняття складається наступним чином: 0,5 бала – за виконання домашньої самостійної роботи; 0,5 бала – за володіння теоретичними основами експериментальної роботи; 1 бал – за виконання лабораторної роботи, її оформлення та захист. Можна отримати в кожному розділі 12-24 бали за результати навчальної діяльності під час лабораторного заняття.

    Після вивчення тем з кожного розділу студенти самостійно проходять контрольне тестування в електронному вигляді в системі MOODLЕ. Можна отримати в кожному розділі 0-6 балів.

    Підсумковий контроль складається з індивідуального практичного завдання та проведення екзаменаційного випробування у письмовій формі за білетами, що включають 1-е питання – теоретичне з розділу неорганічної хімії лікарських засобів, і 2-е – теоретичне з розділу органічної  хімії лікарських засобів, 3-е питання – перевірки практичних умінь застосування знань з хімії лікарських засобів; тривалість екзамену 2 академічні години.

    Результати виконання студентом індивідуального практичного завдання оцінюється за наступною шкалою:

     Вступ (1 бал): формулювання необхідності зазначених знань для професійного становлення майбутнього хіміка.

    Основна частина (1-10 балів): повнота розкриття питання (1-2 бали); опрацювання сучасних наукових інформаційних джерел (1-4 бали); цілісність, систематичність, логічна послідовність викладу (1-4 бали).

    Висновки (1-2 бали): уміння формулювати власне відношення до проблеми, робити аргументовані висновки.

    Акуратність оформлення письмової роботи (1 бал).

    Підготовка комп’ютерної презентації (1-6 бали). уміння користуватися Інтернет ресурсом (1-2 бали); підбір і логічне розміщення графічних і фотозображень (1-2 бали); слайд-шоу (близько 10 слайдів) (1-2 бали).

    Загальна оцінка визначається як сума балів, отриманих студентом по кожному пункту. Виконання індивідуального завдання оцінюється 0-20 балів.

    До складання екзамену допускаються студенти, які набрали мінімально 35 балів з 60 можливих.

    Вимоги до оформлення індивідуальних творчих робіт студентів

     

    Індивідуальна творча робота оформлюється на стандартних аркушах паперу формату А4, вона може бути написана зрозумілим почерком або надрукована.

    Робота має включати такі розділи:

    Ø   Вступ.

    Ø   Основна частина.

    Ø   Висновки.

    Ø   Список використаної літератури.

    У вступі визначається постановка проблеми в загальному вигляді та її зв'язок із важливими науковими чи практичними завданнями.

    В основній частині проводиться аналіз останніх досліджень і публікацій, в яких започатковано вирішення зазначеної проблеми, виділення невирішених раніше частин загальної проблеми, виклад основного матеріалу.

    У висновках розкривається власне відношення автора до проблеми як майбутнього фахівця хіміка.

    Список літератури подається в алфавітному порядку згідно стандарту. Під час опрацювання літературних джерел перевага має надаватися науковим статтям у фахових виданнях України, навчальним посібникам і підручникам, виданих за останні 10 років. (!)

    Посилання на літературні джерела по тексту подаються у квадратних дужках, вказується номер джерела і номер сторінки (сторінок) у ньому. Наприклад, [2, с.15-16].

    Обсяг роботи 10-15 сторінок.

     

    Шкала оцінювання: національна та ECTS

     

    За шкалою ECTS

    За шкалою університету

    За національною шкалою

    Екзамен

    Залік

    A

    90 – 100 (відмінно)

    5 (відмінно)

    Зараховано

    B

    85 – 89 (дуже добре)

    4 (добре)

    C

    75 – 84 (добре)

    D

    70 – 74 (задовільно)

    3 (задовільно)

    E

    60 – 69 (достатньо)

    FX

    35 – 59 (незадовільно – з можливістю повторного складання)

    2 (незадовільно)

    Не зараховано

    F

    1 – 34 (незадовільно – з обов’язковим повторним курсом)

     


    Остання зміна: Friday 10 February 2017 09:11 AM