Мета курсу полягає у формуванні цілісного розуміння студентами цілей, завдань та інструментарію просування геополітичних інтересів КНР у сучасному світі. Ознайомлення із програмними документами уряду та Комуністичної партії Китаю, текстами виступів керівників країни, мають дати слухачам курсу розуміння основних меседжів проекту «Один пояс – один шлях» (далі – ОПОШ), навчити орієнтуватися у основних етапах втілення цього плану – як тих, що вже були реалізовані, так і тих, які перебувають у процесі, допомогти дізнатись про роль та місце окремих країн у творенні китайської моделі глобалізації Євразії та світу.

Всебічне висвітлення проекту ОПОШ, в історичному, політичному та економічному контекстах, дозволить слухачам курсу збагнути складну детермінованість світу, складні причинно-наслідкові зв’язки подій та явищ минулого, сучасного , навіть недалекого майбутнього.

Читання курсу передбачає активне використання інтерактивного формату, який реалізуватиметься у вигляді обговорення контроверсійних аспектів теми, яка вивчається. Участь у дебатах стимулюватиме студентів до ведення ними полеміки, відстоювання власних поглядів на кінцеві цілі проекту ОПОШ, зорієнтує їх на поглиблення навичок критичного мислення.

Спільна реалізація студентами практичних завдань та групових творчих проектів формуватиме у них вміння працювати в команді, сприятиме розвиткові якостей організаторів, спікерів, аналітиків і диспутантів, що є настільки затребуваними як для майбутніх політологів-міжнародників, так і для їх потенційних роботодавців.

Крім цього, використання матеріалів англомовних он-лайн курсів відкритих університетів КНР та Великої Британії, за темою, сприятиме поглибленню знань з цієї іноземної мови, що сприятиме підвищенню їх компетенції як майбутніх перекладачів.


Кредити: 3
Семестр: 222