«Історія науки та техніки»  - один із курсів загальної підготовки фахівця з інформаційних систем та технологій. Під час вивчення цієї дисципліни студенти засвоюють основні етапи розвитку науки, техніки, комп'ютерної техніки, інформаційних систем, знайомляться з сучасними напрямками застосування інформаційних систем та технологій. 

Наука і техніка – основа життєвого простору сучасної людини, невід’ємна частина її існування в навколишньому світі. Науково-технічний прогрес визначає економічний розвиток будь-якого окремо взятого суб’єкта господарювання, в тому числі, держави в цілому, значною мірою формує сучасне суспільство, надаючи потужний вплив без винятку на всі його сфери. Сьогодні людина існує завдяки науці і техніці і не уявляє без них свого життя.

Навчальна дисципліна дозволить студентам не тільки зрозуміти значення науки і техніки у суспільному житті та історичному поступі людської цивілізації, роль особистості вченого та організації науки у науково-технічному прогресі, але й сприятиме формуванню навичок самостійного аналізу історичних джерел і наукової літератури, історичних умов та обставин розвитку наукових знань та технологій, що може сприяти подальшій науково-дослідній та професійній діяльності.


Кредити: 3
Семестр: 122