Позасудове вирішення правових спорів як навчальна дисципліна являє собою системне викладення теоретичного і прикладного матеріалу відповідно до навчальної програми. Такий матеріал утворює відповідну систему практичного та теоретичного засвоєння норм вітчизняного законодавства, якими встановлені особливості вирішення правових спорів.

Дисципліна «Позасудове вирішення правових спорів» викладається задля оволодіння слухачами магістратури системою теоретичних і науково-прикладних знань щодо нормативного закріплення специфіки та застосування інструментарію вирішення правових спорів на підставі вітчизняного законодавства та з урахуванням закріплених міжнародно-правових та європейських стандартів. Дисципліна ґрунтується, здебільшого, на положеннях вітчизняного законодавства, яким врегульовано особливості вирішення окремих різновидів  правових спорів, а також з урахуванням міжнародно-правових та європейських нормативних актів.

Метою вивчення дисципліни «Позасудове вирішення правових спорів» є набуття студентом знань, умінь і навичок щодо забезпечення розвитку професійної компетентності майбутніх правників початкових навичок медіатора, шляхом імплементації кращих європейських та світових стандартів медіації; формування навичок надання послуг медіації на професійних засадах, поширення практики мирного вирішення спорів позасудовими методами для профілактики та розв’язання конфліктів у різних сферах де виникають юридичні конфлікти


Кредити: 3
Семестр: 223