Черговим етапом у системі практичної підготовки майбутніх викладачів вищих навчальних закладів є виробнича практика, передбачена для студентів магістрів 1 курсу денної і заочної форми навчання. Студенти спеціальності «Фізичне виховання» проходять виробничу практику в 1 семестрі у загальноосвітніх навчальних закладах різного типу (тривалість практики 4 тижні).

Виробнича практика у загальноосвітніх закладах є складовою частиною професійної підготовки спеціалістів з фізичного виховання.

Методичне керівництво виробничою практикою здійснюється кафедрою теорії та методики фізичної культури і спорту. Студенти набувають знань та професійних навичок вчителя. Комплекс знань, дозволяє студентам творчо підходити до розв'язання навчально-виховних проблем в особистій професійній діяльності. У процесі теоретичних занять і педагогічної практики студенти мають оволодіти навичками організації навчального процесу, використовуючи індивідуальний підхід до кожного учня, сприяти вихованню у дітей свідомого ставлення до занять фізичними вправами, що сприяють зміцненню здоров'я та здоровому способу життя, вирішувати конкретні завдання навчально-виховного процесу, вміти самостійно працювати з літературою та систематично підвищувати свою кваліфікацію.

Кредити: 3