Психологія натовпу є природнім етапом та необхідною стадією розвитку психіки людини. Необхідність вивчення особливостей психології масової поведінки обумовлюється розвитком психіки по синусоїді, тобто в результаті розквіту натовпу та масової психології спрямовується розквіт розвитку індивідуальної свідомості та навпаки до не скінчення. Разом із тим, психологія натовпу є синтезом практично усього психологічного знання, що надає їй життєвий та практичний характер.

Курс „Психологія натовпу” є необхідною складовою частиною нормативних дисциплін циклу природничо-наукової, професійної та практичної психології. набуття кваліфікації психолог.
Він дає можливість засвоїти загальні поняття та механізми психології натовпу як внутрішні психологічні, так й зовнішні поведінкові, дослідити її історію та національний прояв крізь призму масового настрою до окремих конкретних масових проявів.
Курс містить робочий інструментарій дослідження психології натовпу та масової поведінки. Психологія натовпу – це один з головних ключів для розуміння особливостей самих різних спільнот, зокрема, для розуміння особливостей національно-етнічної психології.
Кредити: 3
Семестр: 123