Курс “Актуальні проблеми сучасної філології” є необхідною складовою вивчення наук філологічного циклу і дає можливість ознайомити студентів з головними питаннями вказаного напрямку спеціальності.
Сучасна лінгвістика переживає бурхливий етап свого розвитку і визначається одночасним співіснуванням різних парадигм наукових знань та багатоаспектних підходів до вивчення мови, що характеризується антропоцентризмом та функціоналізмом. З огляду на сучасний парадигмальний простір гуманітарного знання значного поширення отримали такі нові галузі як лінгвометодологія, лінгвокультурологія, когнітивна лінгвістика, політична лінгвістика, міжкультурна комунікація, дискурсологія та інші.
Мета курсу: комплексна реалізація цілей навчання основних напрямів наукового пошуку у сучасній германістиці, що полягають у формуванні обумовленої цілями та потребами суспільства системи знань, умінь і навичок, професійних, світоглядних і громадянських якостей особи, які формуються у процесі навчання іноземній мові з урахуванням перспектив розвитку суспільства, науки та техніки.
Кредити: 3
Семестр: 223