Дисципліна «Великий практикум з фізіології людини та тварин» присвячений вивченню фізіології ВНД. У професійній підготовці біологів велике місце відводиться вивченню фізіології людини і тварин, в т.ч. фізіології нервової системи і вищої нервової діяльності. Зміст дисципліни фізіологія вищої нервової діяльності дозволяє оцінити складність співвідношення психічного і фізіологічного, його різноманітності, служить підставою для подальшої розробки цієї проблеми, що представляє великий інтерес для майбутніх фахівців-біологів.

На сучасному етапі фізіологія вищої нервової діяльності (ВНД) тісно взаємодіє з іншими науками – фізіологією, психологією, біохімією, генетикою та ін. Для вивчення різних проблем використовуються сучасні технічні методи - електроенцефалографія, метод викликаних потенціалів, реєстрація клітинної активності, мікростимуляція і ін.

Метою навчального дисципліни є засвоєння студентами основних методик та методичних прийомів дослідження особливостей прояву рефлекторної діяльності організму людини і тварин, визначення індивідуальних особливостей вищої нервової діяльності людини, рухливості гальмівних процесів, швидкості рухливих та речових процесів, форм поведінки, як вроджених, так і набутих, виявлення різних видів пам’яті, допомога студентам у реєстрації, аналізі та оцінці отриманих результатів дослідження.




Кредити: 3
Семестр: 222