Курс «Економіка переробних галузей агропромислового комплексу» є необхідною складовою опанування економічної науки за сучасних умов поширення загальносвітової харчової кризи; недостатньої забезпеченості країн земельними ресурсами; постійного подорожчання харчових продуктів в довгостроковій перспективі; неминучого вичерпання родючості ґрунтів; посилення негативного техногенного впливу на довкілля.

Об’єктом вивчення дисципліни «Економіка переробних галузей агропромислового комплексу» є система економічних, соціальних і організаційних відносин з приводу використання земельних ресурсів, видобутку, збагачення, перетворення й ефективного використання рослинницької та тваринницької сировини переробними галузями агропромислового комплексу світу, України, регіонів та окремих підприємств.

Міждисциплінарні зв’язки: курс «Економіка переробних галузей агропромислового комплексу» присвячений розширенню та поглибленню теоретичних та практичних знань щодо розміщення, будови, управління, оптимізації та розвитку переробних галузей агропромислового комплексу, а також опануванню їх в розрізі максимізації економічної ефективності з урахуванням екологічного, енергетичного та соціального ефектів. Викладанню курсу передує вивчення базових економічних дисциплін, а саме: «Економічна теорія», «Мікроекономіка», «Макроекономіка», «Регіональна економіка», «Міжнародна економіка» тощо.

Набуті студентами знання та навички з дисципліни «Економіка переробних галузей агропромислового комплексу» будуть необхідні їм при виконанні дослідницьких та аналітичних досліджень під час виробничих, переддипломних практик, при написанні випускних кваліфікаційних (дипломних, магістерських) робіт, а також у подальшій професійній діяльності.

Кредити: 3