Програма вивчення навчальної дисципліни «Урбоекологія» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки спеціалістів напряму підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».
Предметом вивчення навчальної дисципліни є: формування у студентів знання методологічних та наукових основ урбоекології і розкрити практичні прийоми дослідження урбоекосистем. Ознайомитись з основними уявленнями про просторово-часові особливості урбоприродокористування, характеристики компонентів урбоекосистеми, розвиток геоситуації на території міста, основні способи оптимізації урбоекосистеми.
Мета курсу – формування у студентів знання методологічних та наукових основ урбоекології і розкрити практичні прийоми дослідження урбоекосистем. Ознайомитись з основними уявленнями про просторово-часові особливості урбоприродокористування, характеристики компонентів урбоекосистеми, розвиток геоситуації на території міста, основні способи оптимізації урбоекосистеми.
Завдання полягає у вивченні основних положень та понять професійно-орієнтованих дисциплін програми підготовки бакалавра еколога.

Кредити: 4
Семестр: 123