Основна мета вивчення дисципліни - надати майбутньому фахівцю в галузі експлуатації будівель теоретичні знання та практичні навички задля вирішення проблем організації та технічного забезпечення безпечних та нешкідливих умов праці на об'єктах його майбутньої професійної діяльності, тобто надати йому умови та можливість самостійно приймати інженерні рішення по безпеці праці на будівельному майданчику. Вивчення дисципліни базується на знаннях з питань безпеки, отриманих студентами при освоєнні навчальних програм освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр, на основі раніше отриманих знань передбачає вивчення спеціалізованих питань охорони праці стосовно об'єктів професійної діяльності майбутніх фахівців і особливостей їхньої роботи в якості спеціаліста з охорони праці.

Завдання вивчення дисципліни: формування знань студентів про організацію охорони праці та застосування тих чи інших методів безпечного ведення робіт при експлуатації будівель та споруд.

Безпека праці досягається забезпеченням безпеки будівель та споруд, виробничих процесів і обладнання.

Вирішення питань охорони праці здійснюється на стадіях проектування, виготовлення й експлуатації різних об’єктів виробничого призначення.

Безпека експлуатації будівель і споруд забезпечується шляхом організації та здійснення постійного контролю за їх станом, проведення планово-попереджувальних ремонтів.

Кредити: 3