У рамках курсу  здобувачі вищої освіти будуть вивчати ідейно-теоретичний зміст аналітичної філософії - потужного напряму західної інтелектуальної культури, що пропонує цікаву методологію рефлесії мисленневих і мовних конструкцій. 

Передбчається проведення циклу лекцій присвячених логіко-семантичній концепції Г. Фреге, логіко-атомістичному підходу Б. Рассела, "терапевтичній моделі філософії" Л. Вітгенштейна, концепції "здорового глузду" Дж. Мура, "програмі дескриптивної метафізики" П.Ф. Стросона, "концептуального картографування" Г. Райла, сучасних аналітичних підходів до вирішення етичних і епістемологічних завдань Дж. Сьорла, Д. Деннета, Дж Ролза та ін.

Лекційний курс створює платформу для обговорення та критичної рефлексії теоретичного багажу аналітичної філософії під час семінарських занять, на яких студенти будуть заохочуватися до формування власного розуміння її змісту, призначення і практичного використання для аналізу різноманітних текстів у різних контекстах, "мовно-ігрових рамках" (міфологічних, філософських, наукових, повсякденних та ін.)  

Кредити: 3