Стандартизація та сертифікація продукції тваринництва
Навчальна дисципліна "Стандартизації та сертифікація продукції тваринництва" формує у майбутніх фахівців із агробізнесу базові знання про систему технічного регулювання в Україні, основні нормативні документи і правила стандартизації та сертифікації продукції тваринництва. За сучасних умов питання технічного регулювання, акредитації та сертифікації виробничих процесів, продукції та послуг набувають все більшої важливості як з соціальної, так із економічної точки зору. Стандартизація – це розробка і встановлення вимог, норм, правил, які забезпечують якість продукції та безпечність і комфортність праці. Сертифікація – комплекс процедурних заходів, що здійснюються послідовно й систематично з метою підтвердження незалежними органами відповідності виробів вимогам стандартів та технічним умовам.
Знання,
отримані студентами під час вивчення дисципліни, дозволять забезпечити високу
кваліфікацію майбутніх спеціалістів у їх багатогранній діяльності, використовувати
досягнення стандартизації і сертифікації в управлінні якістю продукції тваринництва,
сприяти прийняттю самостійних правильних рішень в умовах конкуренції під час
розгляду управлінських і виробничо-господарських завдань.